De coronacrisis raakt de livemuziek industrie hard! Grote festivals zoals Pinkpop, Lowlands, Concert at Sea en de Zwarte Cross spreken tot de verbeelding maar zij houden de industrie niet overeind. Het zijn juist ook de kleinere events ‘bij jou om de hoek’ die als kloppend hart van de livemuziek industrie de agenda en portemonnee vullen van een hele keten bestaande uit artiesten en crew. Wil jij daar in de toekomst weer van genieten? Help dan mee!

Denk je met net zoveel plezier terug aan de live muziek bij jou in de regio als wij dat doen? Wij missen het ontzettend en kunnen niet wachten om het weer terug op te pikken. Want het is – misschien nu wel meer dan ooit – heel belangrijk om de communities in lokale gemeenschappen te versterken, o.a. met live muziek. Want daarmee creëer je échte verbondenheid met elkaar, muziek verbindt, letterlijk.

Einde van voortbestaan?

De overheid biedt onvoldoende financiële steun om deze sector in leven te houden, zo ook voor deze regionale festivals, feesten en kroegen met live muziek. Niet alleen de muzikanten, maar ook de gepassioneerde audio visuele bedrijven, boekers, managers, podiumleveranciers, tentenbouwers, beveiliging en de organisaties, stichtingen en verenigingen die schuilgaan achter deze evenementen krijgen een flinke financiële klap.

Voor een groot aantal betekent dit het einde van hun voortbestaan en het evenement dat ze al jaren lang organiseerden. Deze uitwerking heeft niet alleen gevolgen voor het jaar 2020 maar zal een harde impact hebben op de jaren die nog komen gaan. Een kaalgeslagen evenementen landschap met grote gevolgen voor de keten maar ook de burgers van Nederland. Via de link hieronder vind je een video die het belang van de kunst en cultuurindustrie in Nederland laat zien:

Tijd voor Nederland om in actie te komen, als het niet vanuit de overheid komt dan maar vanuit de mensen zelf.

People4music

Daarom heeft stichting People4music een fonds opgericht waarmee we deze organisaties financieel ondersteunen met als doel hun evenement te laten voortbestaan en live muziek te blijven stimuleren, wat weer ten goede komt aan de hele keten die aan dit evenement verbonden is. We zamelen op allerlei manieren geld in wat in een fonds terechtkomt. Organisaties die het nodig hebben kunnen vervolgens het fonds aanschrijven om het voortbestaan te verzekeren.

Wij hopen dat jij net zoals wij de live muziek in Nederland een warm hart toedraagt en we rekenen ook op jouw donatie, zodat we mooie plannen voor de toekomst kunnen maken.

Met muzikale groet,

Team People4music