De organisatie People4music organiseert op zondag 29 november een 12 uur durend online festival, met als doel om muzikanten te ondersteunen en geld in te zamelen voor de opstart van het fonds waarmee juist ook de ‘dicht-bij-je-bed-show’ overeind wordt gehouden. Bands en artiesten kunnen zich inschrijven tot en met zondag 1 november.

De coronacrisis raakt de livemuziek industrie hard! Maar het is – misschien nu wel meer dan ooit – heel belangrijk om de community in lokale gemeenschappen te versterken, o.a. met live muziek. Want daarmee creëer je échte verbondenheid met elkaar, muziek verbindt, letterlijk.

Bij jou om de hoek

Grote festivals zoals Pinkpop, Lowlands, Concert at Sea en de Zwarte Cross spreken tot de verbeelding maar zij houden de industrie niet overeind. Het zijn juist ook de kleinere events ‘bij jou om de hoek’ die als kloppend hart van de livemuziek industrie de agenda en portemonnee vullen van een hele keten bestaande uit o.a. muzikanten, audio visuele bedrijven, boekers, managers, podiumleveranciers, tentenbouwers en beveiliging.

Ondersteuning en opstart

Voor het opstarten van de stichting People4music en het realiseren van de eerste projecten en campagnes zoekt de organisatie een funding van 5000 euro. De eerste actie daarvoor is het organiseren van een online livestream festival van maar liefst 12 uur, met als doel geld in te zamelen voor de opstart van de stichting. Daarnaast zal een gedeelte van de opbrengst ten goede komen aan de deelnemende muzikanten, zodat zij ook direct al worden ondersteund.

Inschrijven muzikanten

Het festival vindt plaats op zondag 29 november 2020 en wordt live gestreamd. Alle live muziekstijlen zijn welkom, dus band en singer-songwriters met eigen werk of én covers/tributes. Er zijn 2 podia, één voor bands en één voor kleinere bezettingen, en er is plek voor 24 acts. De optredens vinden plaats in de Poort van Limburg in Weert maar muzikanten uit heel Nederland kunnen zich aanmelden als ze minimaal 30 minuten aan materiaal kunnen spelen. Tijdens het festival kunnen mensen doneren en 40% van het opgehaalde bedrag wordt steeds als gage uitbetaald aan de betreffende band. Zie jij dit wel zitten? Meld je uiterlijk 1 november 2020 aan via deze pagina.